Om lidt skal vi ud i den lysende grønne skov og spise aftenspicnic - i går bagte jeg nogle crème caramel til at tage med.
Til creme:
7 dl. sødmælk
3/4 stang vanilje, flækket
135 g. sukker
6 æg
nogle få korn groft salt
Til karamel:
4 spsk. sukker
4 spsk. vand
1. Mælken koges op med vaniljestang, sukker og salt. Imens piskes æggene sammen i en skål, der kan rumme mælken.
2. Lav karamellen: sukker og vand smeltes på en pande på lav varme uden at røre i det. Lad sukkeret koge - stadig lav varme - indtil den får en flot gylden farve. Der skal evt. lidt mere vand i, hvis den tørrer ud.
3. Hæld mælken sammen med æggene, pisk let.
4. Fordel karamellen i 8 - 10 ovnfaste portionsforme, evt. én stor. Kom formene i et bradepande. Hæld mælkeblandingen over karamellen i formene. Kom vand i bradepanden, ca. 2 cm. op ad formene. Bag cremen ved 210°C, indtil den er sat. Vandet i bradepanden må ikke koge - hæld evt. lidt koldt vand i, hvis det bliver for varmt.
Cremen kan spises lunken, jeg spiser den oftest kold.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar