Sider

onsdag den 23. september 2009

Cremet majssuppe

Assistenten var hos mig i fredags, han er lige startet i nulte - de første meldinger er positive. Jeg bliver nemt varmt om hjertet, når det er noget med ham, indimellem smelter jeg helt.

Til aften spiste vi majssuppe. Rub og stub, begge to. Som forret, tilovers fra en tidligere middags portion. Til 2 middage med rest til en senere forret bruges:

500 g. majskerner, gerne på kolbe, frost kan også bruges
8 dl. hønsefond
3 dl. mælk
12 g. maizena
1,5 dl. piskefløde, evt. 9% fløde
salt og friskkværnet peber
en lille kvist estragon
evt. 1/2 tsk. rørsukker

1. Majsene koges møre i mælk, fond, smør og salt. De kogte majs skæres af kolben og blendes fint i væsken med stavblender. Suppen sies, for at fjerne de seje skind på kernerne.
2. Suppen koges op. Den kolde fløde røres glat med maizena'en og sies i den varme suppe. Suppen koger igennem nogle minutter under omrøring på lav varme, indtil den er jævnet.

3. Suppen smages til, med salt og evt. lidt sukker. Suppen serveres varm evt. med nogle estragonblade på - en voksenglæde her, barnet ville helst være fri.

Stegt kød fra kyllinglår eller kyllingeboller er også god i suppen. Vinen var nordspansk på Albariño druen og passede suberbt.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Jonas

Søgte efter en majssuppe på nettet og fandt din, den vil jeg prøve.

Du skriver 500 g majskerner, men også at de kan være på en majskolbe? Man kan ikke veje kernerne når de sidder på kolben?
Vil du uddybe det?
tak

Hilsen Dorthe