Sider

onsdag den 9. september 2009

Lidt lammelse og let mad

Solsikkerne var smukke, sensommerlige, da jeg var ude og se på bedriften tidligere. Knejsende mod himmelen fuld af lyserød.

Er lidt forstyrret i disse dage over beslutningen om at sælge husets overetage. Den er god, men indtil tingene kommer på plads er jeg lidt lammet og har mindre af den ro, som omsætter sig til dejlig mad. Lette løsninger.


Desto rarere så, at blive inviteret af min gode nabo-veninde til mad i går. Til dessert fik vi en enkel, virkelig god suppe, som hun og sønnen havde lavet af hyldebær fra haven. Serveret med fløde og hendes hjemlands svenske, kammerjunkerlignende mandelkager på. Meget mums.

I aften blev der produceret her i køkkenet en kogt artiskok med smeltet smør/citronsaft dyppelse. Med et glas af den åbne Rosso di Montalcino 2004 fra Poggio Antico til. Også meget mums, bare ikke til artiskokkens bitterhed og citron-smørens syrlighed. Tænkte jeg også nok, drak den så før og efter. Den var ellers perfekt til søndagens scaloppini.

Creme caramel til dessert, fra forrådet efter weekendens u-lammethed. De portionsbagte cremer holder sig fint nogle dage på køl, og er det helt rigtige efter et lille grønsagsmåltid. Mælk og æg, så bliver man også mæt.

Ingen kommentarer: