Sider

mandag den 28. september 2009

Braiseret kanin med kantareller

Dejlig mad, den sidste rest fik jeg til frokost i dag. Den blev lavet til fotografering. Billederne er til en artikel om at spise kanin og hare, som jeg skriver til novemberudgaven af Praktisk Økologi, bladet for Landsforeningen Praktisk Økologi. Et nyt samarbejde, ret fornøjeligt.

Det var fotoshootet også. Lyset er langt fra perfekt i køkkenet, især nu, når det bliver tidligere mørkt. Vi - kanin, kantarellerne og jeg - blev skudt fra adskillelige vinkler. Er spændt på resultatet.

Den færdige kanin var super. Til 4 bruges:

1 kanin med indmad, parteret
2-3 spsk. hvedemel
salt og friskkværnet peber
1 spsk rapsolie og 25 g smør
3 skalotteløg, i både
2 gulerødder, i tynde stave
1 glas tør hvidvin
krydderbuket af persille, porretop og timian
25 g. smør
250 g. kantareller

1. Kaninen braiseres som så ofte før: stykkerne, undtagen leveren, vendes i mel, salt og peber og brunes i olie og smør i en gryde. Tages op. Skalotterne svitses klare i samme gryde. Gulerødder svitses med et minut eller to.

2.
Kaninen - stadig undtagen leveren - kommes tilbage i gryden. Vinen tilsættes og koges af et par minutter. Kryderbuketten tilsættes og kaninen simrer på lav varme under låg indtil kødet er mørt. Rygstykkerne bliver først færdige, de tages op efter ca. 20 minutter. Lår og forbene skal have 5-10 minutter mere. Leveren tilsættes, når rygstykkerne tages op.

3. Imens steges kantarellerne på en pande i de sidste 25 g. smør. Kantareller og rygstykker kommes i gryden varmes med de sidste par minutter. Saucen smages til før kaninen serveres.
Vinen var Misco, en Verdicchio dei Castello di Jesi fra Tenuta di Tavignano. Både i gryde og i glas. En af mine yndlings Verdicchii (?). Sprød og stadig fyldig, den går smukt sammen med den blide smag af kanin, kantareller, smør.

Ingen kommentarer: