Jeg er vild med smagen af foie gras, hader dyrmishandlingen i maskin-overfodring. Ikke at den fede lever er værre end så meget andet industrielt produceret kød, men det er jeg hellere ikke rigtig glad for.
Har længe tænkt, at det måtte være muligt, at udnytte gæs og ænders naturlige instinkt til at proppe sig med mad før de flyver sydpå om efteråret til at producere fed lever. Og så sender konditorsøsteren denne link...
Ca. 20 min. på You Tube på engelsk. Chef Dan Barber fra restaurant/gårdene Blue Hill i New York fortæller om et besøg hos Eduardo Sousa i Spanien. Sousas Patería producerer naturlig foie gras med fritgående gæs, som spiser sig fede på figner, oliven og en masse vilde planter og krydderurter.
Ingen gavage, gæsene følger deres naturlige rytme og propper sig som sindsyge i efteråret. Foie'en produceres kun da, og så confiteres. Familien har haft stedet siden 1812. Barber siger at smagen er fantastisk. Må prøve.
in English
Har længe tænkt, at det måtte være muligt, at udnytte gæs og ænders naturlige instinkt til at proppe sig med mad før de flyver sydpå om efteråret til at producere fed lever. Og så sender konditorsøsteren denne link...
Ca. 20 min. på You Tube på engelsk. Chef Dan Barber fra restaurant/gårdene Blue Hill i New York fortæller om et besøg hos Eduardo Sousa i Spanien. Sousas Patería producerer naturlig foie gras med fritgående gæs, som spiser sig fede på figner, oliven og en masse vilde planter og krydderurter.
Ingen gavage, gæsene følger deres naturlige rytme og propper sig som sindsyge i efteråret. Foie'en produceres kun da, og så confiteres. Familien har haft stedet siden 1812. Barber siger at smagen er fantastisk. Må prøve.
in English
2 kommentarer:
interesting post
newman
yeah, wonder where I can find it
Send en kommentar