Sider

mandag den 14. maj 2007

Flødekogte hvide asparges

Sæsonen for asparges er kort, så er det bare om at mæske sig de næste 6 uger indtil Sankt Hans. Før var jeg mest til de grønne med deres let bitter ærtesmag. I de sidste år har de hvide fået en opblomstring hos mig, især til denne slags cremede tilberedninger. En lille hurtig middag med et par skiver god skinke. Til 2 personer eller en stor middagsportion:

500 g. hvide asparges
1/4 tsk. salt
1/2 tsk. sukker
1/2 dl. piskefløde

1. Rens aspargesene and skære dem i stykker. Læg hovederne til side. Bring en halv liter vand i kog med saltet og sukkeret. Kog aspargesstykkerne i 8 minutter, lad hovederne koge med de sidste 4 minutter.

2. Hæld vandet fra og tilsæt fløden og lidt mere salt. Lad aspargesene koge på mellemhøj varm uden låg indtil fløden er kogt ind, det tager 4-5 minutter.

I glasset en hvidvin, som jeg lige nu er for doven til at stå op og check navnet på. Den var ok, en rest fra i går. Ellers havde jeg åbnede en Sauvignon Blanc fra St. Clair i Marlborough, New Zealand. Fra Bichel. For tiden en af mine foretrukne ledsagere til asparges, og en klar tilbagevisning af den gamle lærdom om, at vin og asparges ikke duer sammen.

Ingen kommentarer: