Forleden købte jeg nogle bittesmå artiskokker, dem, der kan spises hele. Det er sjældent, jeg har dem, og de er så delikate, at de ender som regel med 'bare' at blive marineret i olivenolie og citron. Ligeså denne gang.
Artiskokkerne renses, dvs. at alt det, som ville være ubehageligt at få i munden fjernes. De yderste blade brækkes af, stilken skæres af, hvis den er trævlet. De seje toppe af resten af bladene skæres af på skrå, så der fjernes mere af de ydreliggende blade og mindre af de inderste. Artiskokkerne halveres.
De halve artiskokker koges halvmøre i vand tilsat salt og saften fra en halv citron, som gør, at de ikke bliver brune. Det tager 8-10 minutter. Tages op og dryppes af. Simrer videre på meget lav varme i en gryde med marinade, indtil de er møre. Denne gang består marinaden af et par spiseskeer god jomfrueolivenolie, et par spiseskeer citronsaft, et par grene timian, et halveret hvidløgsfed, salt og friskkværnet peber.
English
Ingen kommentarer:
Send en kommentar