Sider

lørdag den 24. februar 2007

Hjemmelavet mandelsennep

Sennepen har en sødme, der gør, at den er suveræn til at blande i dressing, f.eks. en vinagrette, som man så vender grønsager i - dampede grønne bønner, blomkål, broccoli mm, bagte rødbeder og rå spinat, for bare at tage nogle. Lav den et par gange om året, den holder sig længe i køleskabet i et lukket glas.

125 g. hele sennepskorn
1/2 dl. druesaft
1/4 dl. rødvinseddike
1/6 tsk. spidskommenfrø, letristede
salt
1/2 dl. hakkede mandler
1/4 dl. pinjekerner

Lad sennepskorn ligge i blød natten over i druesaft og rødvinseddike. Stød kornene i en morter - eller blend - med de ristede spidskommenfrø og salt. Tilsæt mandler og pinjekerner og blend til en ikke for ensartet masse.

Ingen kommentarer: