Tog andebrystet af anden i går og lavede rillettes af resten. Til en lille forret. Glæder mig... Rilletter til 3 til forret plus til et par dages frokost laves ved at:
1. Alt udover brystet (og evt. lårene) af en mindre and skæres i stykker. Fedtet tages fra og smeltes i en tung gryde, der kan komme i ovnen. Resten af kødet og benene og brunes let i andefedtet.
3. Når det er afkølet nok til at røre ved pilles kødet af benene. Pas godt på, at der ikke kommer små stykker ben i. Kødet mases med en gaffel - eller fingrene - sammen med den sky, der ligger inde under det ophældte fedt.
Det skal blive en blød pasta, og jeg kan godt lide at kødet ikke er helt mast ud, at der kan stadig mærkes små stykker kød i massen.
5 kommentarer:
*savle* :-)
:-))
yummi
Jeg synes, at det er ret sejt, at du dyrker rosenkål. De ser fantastiske ud, når de stadig sidder på stænglen.
Det er andet år og jeg er meget stolt. Sidste år lignede de forvoksede ærter, i år har de fået gødning nok...
Ja, jeg synes også de er så smukke, når de står der på stokken... især midt om vinteren i sne...
Send en kommentar