Sider

torsdag den 14. februar 2008

Ceviche af tun med pomerans

Her er pomerans-kalas. Marmeladen er i gang på dag 2, huset lugter af pomerans og jeg har fået frugten under huden. Eksperimenterer med sammensætninger, i går marinerede rødbeder, i aften som syren i ceviche.

Ceviche af tun til 2:
100 g. frisk tun i sushikvalitet i tynde skiver
2 spsk. pomeranssaft, ca. 1/2 lille pomerans
1 spsk. rapskimolie
1 tsk. purløg eller ekstremt fintsnittede toppe af forårsløg
salt

Tunen har været frosset, som anbefalet, når den skal spises rå, pga. parasitter. I fasen hvor den er næsten optøet kan den nemt skæres tyndt ud. De tynde skiver arrangeres på en tallerken - to, hvis der portionsanrettes.Resten af ingredienserne blandes til dressing. Smages til og fordeles på tunskiverne. Ceviche skal stå koldt og trække et kvarters tid, før den spises. Den må også godt stå en time eller to, ikke så meget længere.

V
ellykket kombination, pomeransens smag og aroma er tydelig og fin sammen med tunen. Et glas ekstra god Viognier, f.eks. en Condrieu fra Yves Cuilleron, havde nok smeltet perfekt sammen med pomeransens eksotiskhed. Værd at spare op til.

Ingen kommentarer: