Sider

fredag den 6. juli 2007

Bagepulver bisquits

Bisquits her er en slags boller, et klassisk amerikansk tilbehør til kød, og ikke en form for småkager, som de ville være i England. Disse minder dog mere om scones, end min mors. Opskriften er fra Craig Claibornes New York Times Cookbook, toneangivende for de amerikanere, som i 60'erne fik smag for gourmetmad. Fast inventar i mit barndomshjem, jeg købte et antikvariske eksemplar for nogle år siden. Total nostalgi.... Til 6-8 bisquits:

2,5 dl. hvedemel
salt efter smag
1/2 tsk. bagepulver
0,6 dl. smør i mindre stykker (palmin i den oprindelige opskrift)
3-4 spsk. koldt vand
evt. lidt piskefløde til pensling

Forvarm ovnen til 200°. Mel, salt, bagepulver og smør kommes i en food processer. Kør, mens vandet tilsættes, indtil dejen slipper siderne. Kom evt. lidt mere vand i. Form dejen til en bold og rul den ud til 1 1/2 cm. tykkelse. Udskær i 6-8 cm. cirkler og pensl evt. med fløde. Bag indtil overfladen tager farve, ca. 20 minutter.

English

Ingen kommentarer: