2,5 dl. hakket løg
1,5 dl. hakket gulerod
1,5 dl. hakket (blad)selleri
60 g. smør
1 tsk. hakket hvidløg
skallen fra 1/4 usprøjtet citron
1/2 dl. olie
9 store stykker osso buco
1/2 dl. hvedemel
1/4 l. tør hvidvin
1/2 l. kalvefond
1 dåse tomater af god kvali
1 spsk. sukker
1 grene timian
2 laurbærblade
1/4 bdt. persille
salt og friskkværnet peber
1. Brug en ovnfast gryde (eller to) med tætsluttende låg. Steg de hakkede løg, gulerod og selleri i smør på lav varme i 8-10 minutter. De skal være bløde men ikke brune. Steg hvidløget og citronskallen med 1 minut. Sæt til side.
2. Varm olien på en stegepande. Vend kødstykkerne i hvedemelet og brun dem på mellemhøj varme på panden. Kødet skal brunes lige efter det er vendt i melet, det bruner ikke ordendligt, hvis melet bliver for fugtigt. Kom kødstykkerne i gryden med grønsagerne efterhånden som de bliver færdige. De skal ligge i ét lag eller taglagt.
3. Hæld det meste af fedtet fra panden. Kom vinen på panden lad den koge raskt i ca. 3 minutter. Hæld over kødstykkerne. Kom kalvefonden på samme pande og bring den i kog. Hæld også den ned til kødet.
4. Kom tomater, timian, laurbærblade, persille, salt og peber i gryden. Væsken skal lige dække kødstykkerne. Kom mere fond på, hvis ikke den gør. Bring gryden i kog. Læg låget på og sæt gryden i ovnen ved 175° i 3-4 timer indtil kødet er helt mørt. Vend kødstykkerne af og til og se til, at de ikke hænger fast eller ligger over væden og bliver tør. Tilbehør her: bulghur og dampede grønne bønner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar