Sider

torsdag den 14. januar 2010

Pomerans-safranlage på torsk stegt i polenta

Det er citrustid, jeg er på. Der findes en italiensk ret med appelsinsaft, som hældes over stegt fisk. Denne version er lavet med pomerans, bitterappelsin, og fisken er vendt i minutpolenta i stedet for mel. Til 2 bruges:

saften af 1 pomerans
1/6 tsk. safran
1/2 kg. torskefilet, skåret i 2-4 stykker
nogle skefulde minutpolenta
salt og friskkværnet peber
rapskimolie eller smør til at stege i


1. Safranen mases let mellem fingrene. Man kan også pulverisere den, men jeg kan godt lide at kunne se safranpistilerne i den færdige mad. Safranen koges op sammen med pomeranssaften og blandingen reduceres til det halve.

2. Torskestykkerne steges på en varm pande i olie eller smør. Stykkerne vendes i polentaen tilsat salt og peber umiddelbart før stegningen - gøres det før, bliver skorpen ikke så sprød. Fisken steges til lige før den er stivnet hele vejen igennem.

3. Pomerans/safranlagen hældes over den varme fisk og der serveres.


Tilbehøret her er spinat, som er svitset i olie, hvor en skive hvidløg først er stegt i et minut og taget op. God kombo, helt enkelt.

Vinen er spansk Albariño fra Bodegas Fillaboa, 2006. Jeg har glædet mig over den før, både hist og her. Dens oksideret-agtige smag samler pomeransens aromatiske bitterhed op på en raffineret måde.

2 kommentarer:

Kasper Bergholt sagde ...

En rigtig lækker kombination, som jeg ikke selv ville være kommet på -- så mange tak for inspiration.

Jeg er også gået lidt i citrusmode -- i weekenden stod den på poussiner med skal og saft fra økologiske citroner.

Jeg ville ønske, at jeg havde saltet nogen i sommer, jeg kunne trække på nu.

Tak for god læsning!

Kasper

kimmm sagde ...

Ja, saltede citroner, mmm...

Glad for kombi'en kan inspirere dig, tak for de venlige ord

hilsen Kim