Sider

onsdag den 30. april 2008

Ceviche af kammuslinger og kumquats

Ceviche er en sydamerikansk tilberedning af rå fisk eller skaldyr, som 'koges' i lime eller citronsaft. Typisk er der også salt, peber, olie, chili, løg og andet finthakkede grønt med. Kammusling er suveræn til ceviche og den kombinerer godt med mange ting, f.eks. kammuslinger med peberrod. Denne opskrift fandt jeg på La Tartine Gourmande, en venlig madblog skrevet af en fransk kvinde bosat i USA.

Kumquats er små citrusfrugter - 3-4 cm. lange - hvor skallen ikke er mere bitter end man kan spise hele frugten. Vinterfrugt, som anden citrus, så sæsonen er næsten slut nu. Ceviche er helt sikkert fast food, en portion til flere laves på ca. 20 minutter. Til en forret til 4-6 personer bruges:

6 kammuslinger
1/2 agurk
6 kumquats
lidt citronsaft
flagesalt og friskkværnet sort peber
3 spsk. purløg, hakket
1 spsk. friske korianderblade, hakkede fint

1 spsk. olie, gerne rapskimolie
en knivspids cayennepeber


1. Skær kammuslingerne i tynde skiver på tværs. Vask kumquats’ene, og fjern kernene. Skær i meget tynde skiver. Hak agurken groft. Bland sammen og tilsæt citronsaft, salt og peber. Lad stå på køl i et kvarter.

2. Vend resten af ingredienserne i og server koldt.
LTG bruger et par spsk. finthakket rødløg og 1 spsk. purløg, jeg vil hellere bruge purløg alene. Især nu, når det er så flot forårsfriskt. Dr. Loosens Riesling 2007 er perfekt til. God tysk Riesling er blandt mine favoritvine, denne er også en ren fornøjelse at drikke, sprød og velduftende. Med syre nok til citronsaften og sødmen til kammusling og korianderblade. Købt i min lokale Super Spar til 70 kr. Jeg tror, det er Gobi, der importerer.

Ingen kommentarer: