Sider

torsdag den 17. april 2008

Myntete

Jeg er smags-erindrings-labil. Lugten af grønthandlerens friske mynte skaber en direkte linje til en sød, lidt naiv 17-årig tourist plus veninde på sviptur til Marokko fra Spanien. På jagt efter et par kilo - nej... - Goulimine perler, den gang, de var noget af det cooleste... Handlerne foregik i små baglokaler i souk'en i Tangier over talrige glas myntete.

Teen er skøn og sød som bare pokker
. Selv når man på absolut høflig, men lidt uforstående vis får den lavet med kun halvdelen af den normale sukkermængde. Te til 2 er lavet af

1 pose grøn te
ca. 13 stilke marokkansk mynte, skyllet
3-4 spsk. rørsukker
1/2 l. kogende vand

Te, mynte og sukker overhældes med vandet og trækker i 5-7 minutter. Teposen tages op. Den er smuk - omend uoriginal - serveret i en glaskande og med en myntestilke i de enkelte glas. Sukkermængden her er den halverede. Teen kan selvfølgelig drikkes med mindre sukker eller helt uden, men så smager den helt anderledes.

Rigtig - løs - grøn te smager lidt bedre, men min nabokøbmand havde ikke noget. Rigtig myntete laves også lidt anderledes, bl.a. skal den hældes i koppen højt oppefra, så der blandes luft i. Denne version smager dejligt og er tæt nok på originalen til at få hukommelsen i kog.

Ingen kommentarer: