Sider

torsdag den 20. december 2007

Rødkål med æbler, andefedt og hvidvin

Denne traditionelle franske rødkål er blidere end den ditto danske. Mine danskere plejer at savne den kraftigere syre og sødme, men mig passer den godt. Ikke mindst fordi det gør vinudvalget større - man behøver ikke at holde sig til sødmefulde bamser med høj alkoholprocent.
Til 10-12 personer:
1 rødkål
100 g. god bacon i tern
1 løg, hakket
2 spsk. ande- eller gåsefedt
1 glas hvidvin
2 madæbler i store tern
1/2 dåse usødet kastaniepuré eller 10 kogte, pillede kastanier
salt og friskkværnet peber

Bacon og løg steges i en stor gryde i fedtet uden at tage farve. Rødkålen vendes i og steger et par minutter. Hvidvinen hældes i og koger med et par minutter. Æbletern og kastaniepuré/kastanier vendes i, og der smages til med salt og peber. Lad kålen simre færdig en time på meget lav varme.
Kålen er rigtig god til confiteret and. I morgen får den sin dåb til confiterede svinekæber - og en god Barolo... eller Minervois... eller Supertoskaner... evt. en Cahors...

Ingen kommentarer: