Sider

lørdag den 22. december 2007

Konfiterede svinekæber

Smørmøre. Bløde og letklistrede, som kødet tæt ved benet tit er. De var suveræne sammen med rødkål med andefedt, kastanie og æbler. En delikatesse.

2 kg. svinekæber, afpudsede
ande- eller svinefedt så det dækker kødet, ca. 1 l.
2 spsk. salt
friskkværnet peber
3-4 grene timian
2-3 laurbær
2 fed hvidløg med 1 nellike stukket i hver

Kæberne gnides med salt og står i køleskabet natten over. Næste dag smeltes andefedt i en gryde og saltet tørres af kæberne. Kæberne og resten af ingredienserne kommes i fedtet, og simrer på laveste mulig varme i 2 1/2 time. Fedtet skal lige skælve, ikke boble. Mit komfur kan ikke skrues langt nok ned, det virkede fint at slukke i 10 minutter, så tænde i 10 i det meste af kogetiden.

De skal lige brunes kort på panden eller i ovnen før de spises. Konfitering er oprindeligt en konserveringsmetode, og kødet kan gemmes længe ved at komme det varmt i steriliserede beholdere og dække 1-2 cm. over med varmt fedt. Skal stå mindst kælderkoldt.

Kæber er fantastiske. De kan laves på mange delikate måder, f.eks. braiserede. Eneste lille skår i glæden er, at de er ved at blive moderne, med deraf følgende moderne priser. De koster stadig kun 30 kr. plus moms i Inco, men dem jeg bestilte forleden fra slagteren, var oppe på en hund per kilo...

Ingen kommentarer: