Sider

tirsdag den 13. november 2007

Anderester

Vi var 2 om at spise halvdelen af en Mortens-agtig and med majroer i lørdags. Søndag kom der et par hyggelige, uventede gæster, så vi blev 5 om at spise anderester: Camilla Plums skønne andesalat med nashipærer, ristede valnødder og granatæblekerner og suppe kogt på andeskroget. Camillas opskrift findes på Fuglebjerggaards site, søg under andesalat. Også på politiken.dk.

Suppen var standard efter Thanksgiving og andre fuglefestmåltider i mit barndomshjem. Det afpillede skrog og vingespidser, hals og lignende rester koges med suppegrønt, som her er:
1/2 løg
2 porretoppe
1 gulerod
1 pastinak
1 stilk bladselleri
2 stilke timian
2 laurbærblade
lidt persille
peber og lidt salt.

Simrer sagte i et par timer. Suppen sies og skummes jævnligt - vigtigt, der plejer at være masser af fedt på. Så bringes den i kog igen, og fyldet tilsættes efterhånden, og koger med indtil det er mørt. Fyldet denne gang er:
1 dl. ris
1-2 dl. afpillet andekød
2 små gule gulerødder (hjembragt fra Skåne), i skiver
2 bladsellistilke, i skiver
1 porretop, skåret i meget tynde skiver.

Suppen smages til og porreskiverne kommes på 1 minut før suppen serveres, så de stadig er fint grønne. De gule gulerødder gjorde suppen helt blid at se på. Saint Feuillens juleøl var god til både salat og suppe, og vi sluttede af med lidt sveskemos med tørristede mandler og vanilje flødeskum. Rester er skønne...

Ingen kommentarer: