Sider

mandag den 12. november 2007

And med majroer

Grønthandleren havde de fineste små, saftige majroer, uden spor af den trævlethed de får, når de er blevet for gamle. Majroer er virkelig gode til and - sødlige, let bitre og vandige mod andens fede, lidt marcipanagtige kød.

Anden var en 2600 g. Berberi fra Frankrig. Af god kvalitet uden for meget fedt. Fra fryseren, købt på tilbud sidste år efter jul. Gnedet med salt og peber ind og ude og ind i en kold ovn. På en rist over en bradepande med lidt vand i til at lave sauce med. Langtidsstegt ca. 3 1/2 time ved 160°C. Frøken Jensen foreslår efterbruning i 10 min. ved 250°C, men det var ikke nødvendigt, anden blev fint brun med sprødt skind uden.

Majroerne - mange - skrælles og skæres i både, og kommer i ovnen de sidste 35 minutter af stegetiden. Enten ved siden af anden eller i en bradepande mellem anden og bradepanden med skyen i.

Sauce og de sidste kartofler fra haven til, og så kastanier glaserede med granatæblesirup.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Vedr. Paris

I din ellers udmærkede blog er der under "Paris"
omtale af Le Baron Rouge.
Men der er lige den finurlige ting, at foretagenet må ikke hedde Le Baron Rouge. Det er der andre der hedder. Så når man ser nærmere efter, kan man se at R'et er ændret til et B. Men det kan næsten ikke ses.

cep

kimmm sagde ...

Hej cep

Ja, det er sjovt, mange tak for oplysningen - og for de pæne ord. Så må hellere snart dertil igen, så jeg selv kan se det:-))

hilsen
Kim