Sider

torsdag den 13. december 2007

Kørvelsuppe

Lækker, sund, superhurtig. Kørvelsuppe er genial, når sulten melder sig, mens man er i gang med alle mulige decemberprojekter...

Kørvel har en dejlig blid anissmag og er en vinterting. Denne er købt, men jeg har også haft den i vinterkøkkenhaven. Til 2:

3/4 l. hønse- eller anden fuglefond
3 små gulerødder, i tynde skiver
4 håndfulde frisk kørvel, hakket groft
salt og friskkværnet peber
evt. et par spsk. fløde eller opbagning
1-2 æg, smilende eller pocherede

Fonden bringes til at simre - det er nu man bliver glad for de små poser med fondrester fra ande- og kyllingretter
i fryseren. Gulerødder koges møre i fonden. Der kan jævnes lidt med fløden eller, hvis man ønsker suppen tykkere, lidt opbagning. Den hakkede kørvel koges med de sidste par minutter.

Suppen smages til med salt og peber og serveres helt varm med ristet brød og et halvt smilende- eller et helt pocheret æg i hver tallerken.

Den er også fin på fiske- eller kaninfond.

Ingen kommentarer: