Sider

mandag den 21. marts 2011

Drømmer om sommer...

Det har været forårsjævndøgn. I går, den 20. marts. I New York stod min venindes æg på spidsen i 15 sekunder. Forårsmagi.

I den forårstomme have - efter sneens hærgen på kålplanter, der ellers ville være i gang med at producere små, nye skud til salatskålen pt - er der nu sået et gambler-bede. Af nogle af de mest kulde-spirende: blandet bittersalater, yndlings-spinaten med de røde stængler 'Bordeaux' og cime di rapa, hurtigvoksende kålstængler. 

Både i række i det frie og beskyttet under drivhus-klokker. Ååhhh varme og strålende sol!
Inde er der mango. Brasilienske, som godt nok ikke når de pakistanske, jeg før har fablet om, til sokkeholderne, men stadig er meget bedre, end dem fra Peru og de fleste andre i handlen. Bløde, rimelig aromatiske, søde i smagen og uden tråde. 

6 kommentarer:

Miss A sagde ...

Hej Kim M :)

Vi drømmer vist alle lidt om sommer - især nu, hvor den er begyndt at titte frem :)

De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad

kimmm sagde ...

Hej Anita
Ja, på højtryk... :-)
mange hilsener
Kim

Anonym sagde ...

Hej Kimm
jeg har i dag fået sået valske bønner i haven som det første. Den første såning i haven giver mig altid den største optur. Og når så varmen kan mærkes i nakken mens man sår, så bliver det ikke bedre.

Forårshilsener
Randi

kimmm sagde ...

Hej Randi
Mmm, dejligt med de valske bønner, og med sol i nakken... de plejer også at være noget af det første i jorden her. Jeg flytter fra huset her i foråret og derfor havde ikke tænkt mig at så haven til. Men det trak bare vildt i mig, så jeg fandt sidste års spinatfrø mm. frem og ser, om ikke jeg kan nå en lille smule inden... :-))
kh Kim

Grøntsagspigen sagde ...

Hej Kim.
Det kan vil altid nå at blive til lidt babyspinat, alt efter hvornår du fraflytter.
Randi

kimmm sagde ...

Hehe... nemlig :-)