Sider

mandag den 14. marts 2011

Elefanter og slik på første klasse

Skønt område! Carlsberg grunden. Absolut en del af fornøjelsen ved gårsdagens Chokoladefestival.
De altid vågne elefanter ved indgangsporten.
Samlingen af nyere og gamle bygninger er vist ikke placeret med arkitekthånd. Oplevelserne står hulter til bulter, fabeldyr på et gammelt, muret skorsten, rusten jern på det ved siden af.

Indenfor stod chokoladen i kø for at glæde ganen. Det gjorde vi publikummer også, en af arrangørerne fortalte, at der midt på eftermiddagen var talt over 5.000 besøgende, 1.700 flere end sidste år - og lige hvad tappehallen kunne bære, synes jeg.
De stores - Frellsen, Toms, Anton Bergs a xoco - 'håndværks'-afdelinger var med. Mere spændende var de mange små håndværkschokolademagere, som Kring fra Middelfart, der blandt lækkerierne havde en fantastisk stykke fyldt med havtorn-gel.

Og Mikkel Friis-Holm, som selv køber bønnerne til sin enkeltbønne chokoladeplader - Chuno, Johe, Nicalis - i Nicaragua. Bønderne er med i et Danida projekt, som skal hæve indtægterne ved at finde frem til landets bedste sorter og dyrke de bønner, som kan skabe topkvalitets chokolade. 
Eller Rikke Grybergs Byens bedste kager, som tog priserne for Årets smagsatte plade og Årets enkelt stykke. Fyldet i stykket, Nordisk Fuosion (?) var en ingefærganache, en ganache med aroni-bær, hindbær og solbær og vist noget crispy ingefær drys udenpå. Meget perfekt tilsmagt, jeg forstår godt vinderplaceringen. Grybergs stykke med grøn te var vinder i 2009. 
I sommers blev jeg begejstret over de klare, stærk frugtsmag i Summerbirds solbær-, citron- og hindbærmandler. Hellere ikke i går smagte jeg nogen, som kommer op på deres niveau.
Der var også importører, heriblandt Chokoladekompagniet. Et formål med besøget var at se om der er en mulig konkurent til deres Valhrona til desserter og bagværk. Det har jeg ikke fundet endnu, så jeg arbejder trygt videre med den.
Nikolaos Strangas var den tredie prisvinder - for årets nyhed, hans topkvali patisserie, Cakeaway, på Åboulevarden. Han får en post selv en af de næste dage.

Ingen kommentarer: