Sider

søndag den 12. december 2010

Varm, krydret æblemost

Mulled cider hedder det i New Jersey, hvor cider er en slags friskpresset æblemost, som er helt ufiltreret og defor ret ugennemsigtig. Der kan godt være en smule alkohol i - under 1% - fra spontæn gæring.

Når den er mulled er den varmet op med 'jule'krydderier, og er en lækker måde at få varmen på, når kulden bider. Krydringen er en smagssag, til 4 personer - også børn - brugte jeg i dag:

1 l. ufiltreret æblemost
1 cm. hel ingefær, skrællet
1 kanelstang
2 stjerneanis
4 hele allehånde
1 nellike
Det hele bringes op til kogepunktet og trækker 15 - 30 minutter. Mosten varmes op igen lige før den serveres og drikkes rigtig varmt. Appelsinskal er også god i.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Åh, det der mørke cider der fås i USA, det slår altså alt (synes jeg). Når jeg endelig er derovre, så drikker jeg ligeså meget af det, som jeg kan komme til..
Det kan også anbefales med en kanelstang og lidt rom :-)

Mange hilsner
Birthe

Piskeriset sagde ...

Det er rigtigt, det smager bare godt, sådan en krydret æblemostdrik! Det må jeg OGSÅ snart få lavet igen... ak, den liste er så lang :-)

kimmm sagde ...

@ Newyorker, det synes jeg også - at den slår alt. Smagen er bare mere spændende end almindelig æblemost, måske er man forhåndsindtaget ;-) Lyder også godt med rom...

kimmm sagde ...

@ Piske... godt med en lang liste af muligheder ;) Sikke nogle flotte konfekter, du får lavet for tiden!