Sider

lørdag den 5. maj 2007

Bønner med skinke

En af min yndlingsretter. Grønsager med noget tyngde, god til de aftener, hvor lysten til at spise noget lækkert er større end lysten til at lave det. Fik en stor portion forleden til en cremet bøffelmælks mozarella og noget sejskorpet madbrød fra bageren.

I Spanien, hvor jeg lærte at spise det, bruger man de endestykker af lufttørret skinke, man enten selv har, eller køber billigt hos slagteren. Det er godt. Her i Farum har jeg 4 ud af 5 gange ikke nogen skinkeender i nærheden - så bruges bacon. Noget andet, også godt....

100 g. skinkeender eller bacon i små stykker og
1 skalotteløg
steges blidt i lidt olivenolie indtil løget er gennemsigt.

500 g. bønner i skiver
vendes i olien et par minutter indtil bønnerne har fået en stærk grøn farve og har et lag olie på. Så hældes

1/2 glas vand
i gryden sammen med noget
salt og peber og bønnerne simre på laveste varme indtil de er møre. Dette er endnu en ret, hvor grønsagerne efter min mening ikke skal være al dente.

Her er der brugt brede snitbønner, de var færdige efter 15 minutter. Retten er endnu bedre med hestebønner - hvis de er unge, så tager det knap så lang tid. De ældre udgaver skal måske have en lille halv time. De kan spises varme eller ved stuetemperatur, og de er også gode et par dage efter.

English

Ingen kommentarer: