Sider

mandag den 9. november 2009

Super vine, kolde æbler og en rest cassoulet

Laaaazy Sunday. Weekenden blev indledt med et par glas på R bar, Bo og Lisbeth Jakobsens (Restaurationen) vinbar. Nogle helt specielt velsmagende vine, den slags, der bliver hængende som fornøjelse bagerste i ganen længe efter.

En Pouilly Fumé til mig, Chassagne-Montrachet til ledsagersken, og en vidunderlig tysk Pinot Noir til os begge, før vi gik i operaen på ståpladser og hørte Lucia di Lammermoor.

Der var nogle bevægende stemmer, men også en af den slags operaer, hvor man skal abstrahere kraftigt fra realismens snævre bånde for ikke at komme til at grine højt af det, de får sagt til hinanden undervejs. Og vi kom heldigvis hurtigt nede og sidde.
Æblerne på træet foran smager fantastiske, jeg spiser flere om dagen. De er allerbedst, som de er lige nu - kolde og helt sprøde, lige fra træet. Købe-æblerne har mistet al interesse den sidste måned, og jeg udskyder øjeblikket, hvor de sidste skal plukkes.
Et dilemma, for de må ikke falde og få pletter, når de skal gemmes. Må hellere få dem spist nu....
Den sidste rest cassoulet - jeg har jo lovet opskriften, har bare ikke bestemt om den skal være denne snyde-version eller en rigtig - blev blandet med nogle stegte tomater, fik et drys revet ost på og kom under ovnens grill i 6 minutter.

Endnu en gylden, boblende skorpe-ret, som lige kunne klares på en meget doven søndag.

Ingen kommentarer: