Sider

mandag den 6. juli 2009

Opskrift på sennepskanin

En fransk klassiker, som laves på forskellige måder. Gårsdagens udgave var specielt vellykket. Det er nyt for mig at bruge estragon - ideen kommer fra D'Artagnan's Glorious Game Cookbook, mere om den en anden gang. Jeg droppede også den traditionelle fløde i saucen til sidst og fik en lettere, mere sommerlig version. Til 2 med rester bruges:

1/2 kanin, gerne med indmad, tørret af og parteret
1/2 løg i tern
3-4 spsk. andefedt, evt. smør
2-3 spsk. grov Dijonsennep

3 spsk. hvedemel
salt og peber
1 glas tør hvidvin
nogle gren frisk estragon
1. Forvarm ovnen til 190°.

2. Smelt 1 spsk. af andefedtet i en gryde. Steg løgene gyldne i fedtet og tage dem op. Læg dem i et ildfast fad, som kan rumme kaninstykkerne i et lag. Kom en gren estragon ved.

3. Bred melet ud i en dyb tallerken og tilsæt salt og peber. Smør kaninstykkerne med sennep, vend dem i melet og steg dem gyldne i andefedtet. Pas på, at varmen ikke bliver for høj. Begynder der alligevel at brænde lidt på, tages gryden af varmen indtil den er kølet lidt ned. Fjern det evt. brændte inden der steges videre.3. Læg de færdige stykker i fadet. Når alle er færdige koges gryden af med hvidvinen i nogle minutter. Kom vinen ovenpå kaninstykkerne. Bag i ovnen indtil kødet er færdig, men ikke tørt. Det tager ca. 25 minutter.

4. Skum evt. saucen, hvis er er kommet fedt på. Drys med et par spsk. hakket estragon og servér varm.

Hurtig-stegte squashbjælker passede smukt til, sammen med et glas Chardonnay Alpha 2007 fra chilenske Montes. Købt hos Bichel.

2 kommentarer:

Tohøjgaard sagde ...

Superbt!! Sennep og esdragon - jeg ville ønske det var mere hverdagsagtigt at få kaniner i Danmark. Men det er vist kun københavnernes Irma, der kan fornøje sig med den spise.

kimmm sagde ...

Ja, den var virkelig en fornøjelse. Køber dem mest i irma, når de er nedsat til det halve... ellers er det Kalu, der importerer, så de fås også i inco.

Og så er der selv-opdræt: En kvindelig bekendt, som er allergisk overfor industrielt kød spiser kun det, hans mand jager, og deres egne kaniner :-)