Sider

søndag den 4. juli 2010

På grill: nektariner og laurbær med pebersirup og lufttørret skinke

Jeg har spiste masser af god grillmad i den sidste tid. Sagde en meget fin farvel til mine kolleger over de sidste par år ved en middag i det frie, hvor alt var lige som det skulle være. Stemningen, vejret, suveræn mad på hvide dug, smukt udsigt over Furesøen.

Den anden forret var nektariner og friske laurbær på spyd dryppet med en gastrik kogt med rosmarin og sort peber. Til 10 er der brugt:

8 nektariner
30-40 friske laurbærblade
olivenolie
friskkværnet sort peber

1/2 dl. rosmarin-peber gastrik
10 stk. San Daniele eller anden lufttørret skinke af god kvalitet

1. Nektariner vaskes og deles i kvarte, laurbærene vaskes. De trækkes skiftevis på bambusspyd, som har trukket i vand i 10 minutter.

2. Spydene pensles med olien og får en omgang eller to hver med peberkværnen og grilles indtil nektarinerne er varmede igennem og blevet lidt bløde.

3. De dryppes med pebersirup og serveres med skinken.

Den varme frugt sammen med den salte skinke og søde sirup er en suveræn kombination. Friske figner kan også bruges, og abrikoser og ferskner. Man kan bruge frisk timian eller rosmarin på spydene i stedet for friske laurbær og gastrikken kan koges med andre krydderier end peber og rosmarin. Resten af menuen var også delikat:

Grillede kammuslinger dryppet med lime

Grillede gambas - kæmpe, flade rejer - dryppet med salmoriglio bagefter
Røde peber grillede og vendt i ansjoseolie

Sommerfugl-poussiner alla diavola - smurt med dijonsennep og marinerede en time inden grillning i olie, citron og sort peber
Tykke, grønne, danske asparges fra grill - årets sidste... igen

Hø-ost

Trifli af jordbær i hyldeblomsteddike og creme kogt på hyldeblomster

Ingen kommentarer: