Bare ikke i køkkenhavens Polka, som er pt. fuld af store, søde, mørkerøde bær og en af mine favoritsorter til at spise rå. Med lidt fløde og en smule sukker til morgenmad.
De er faktisk meget fine, de gule jordbær. Jeg såede dem mest af nysgerrighed, og i starten var det mest en sjov ting, at jordbær kan være gule og samtidig smage godt. Og så giver de jordbær til eftersommeren. Efterhånden sætter jeg meget pris på smagen, de har en lidt mørk, muskat-agtig eftersmag, som er meget delikat.
1. Svampen renses og skæres i mellemtynde skiver... 2-3 mm... med rørene, hvis de er friske.
2. Skiverne vendes i rapskimolie, hakket persille, salt og friskkværnet peber. Sættes under ovngrillen i 6-8 minutter indtil de begynder at få gyldne kanter. Spist til en grøn salat af havens blade og meeeeget små nyopgravede kartofler. Jeg kunne ikke vente.
2 kommentarer:
Wauw - jeg har aldrig set gule jordbær før. Spændende :)
...og så smager de så godt, jeg er blevet ret vild med dem. De var smukke med hyldeblomster som pynt på en hyldeblomstfragilité forleden :))
Send en kommentar