Sider

fredag den 3. april 2009

Eating forår

Der vokser ramsløg i min nærmeste skov... har plukket håndfulde til aftensmad nogle gange i denne uge på vej hjem fra arbejde. Der er noget wow - sakralt - over at spise de nye skud, at gå i et med forårs-livskraften. Som følelsen det giver mig af at ære dyret ved at spise ørerne, hjerne, kæber - det udenom morbraden.

En anden kvalitet end det mad-porno-wow, som kommer, når jeg bliver tiltalt af de smukkiserede billeder i kogebøger, gourmetblade og reklamerne. Kyllingens gyldne skorpe er lavet af lak osv. Uopnåeligt, totalt fiktion. Det ser virkelig lækkert ud, sætter sanserne i gang. Bare hult bagefter.

3 kommentarer:

Malou Klidmoster sagde ...

Hørt hørt, jeg har også tryllet med ramsløg i dag :-)

kimmm sagde ...

har været inde og kigge på tryllerierne.... lækkert

Anders sagde ...

Det vil jeg også tilslutte mig. Har også høstet i skoven denne og sidste uge :-)

De er bl.a. blevet brugt som rigeligt grønt drys på nogle lynstegte makrelfileter med en rub af fennikel- og korianderfrø, chili og hvidløg.

Og som grønt på en syndig drivhustomatsalat (marts er længslernes måned).

Har også tidligere med stort held brugt dem sammen med dampede muslinger.