Vi prøvede en Minervois og en Dolcetto til Thanksgiving maden. Jeg har ventet på en særlig lejlighed til at drikke den sidste flaske Minervois La Livinière, Cuvée Gaïa 2001, købt hos cooperativet Les Tres Blasons på en fantastisk tur alene igennem sydfrankrig for nogle år siden. Vinen er en af dem, som har gjort indtryk på mig. Flasken er den eneste tilbage af et par kasser, jeg har virkelig nydt at drikke.
Minervois'en er stadig skøn, men Dolcetto'en vinder faktisk til kalkun og tilbehør. Den er læskende på den rigtige måde, med en anelse kirsebær, tilpas blød syre til det lidt fade kalkun og en lidt bitter kant til sidst. God til tranebærene. En helt igennem frugtbare symbiose med maden!
Dolcetto d'Alba 2006 fra Cascina Baricchi købt hos Carlo Merolli.
Dessertvinen blev Brachetto d'Acqui 'Bricco Rioglio' 2007 fra Rinaldi i Piemonte. Også fra Merolli. Igen, igen, er den bare rigtig. Charmerende sødme, dejlig nem at slurke, men ikke uden kompleksitet. Syre som balancerer det søde og løfter den noget bastante græskar. Den er mousserende og rød og smager bare godt. 5,5 % alkohol, så den føles let.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar