Sensommeren er begyndt, sæsonen for moden frugt. Tit på tilbud, med en plet eller to, måske er der en man skal smide ud. Men er det frugt, der ellers kan blive moden, og har man valgt godt, er resten af kurven super. En af de få måder at få ordentlig moden frugt på, når man ikke selv har træerne.
I går købte jeg en store pose ekstremt velduftende franske Williams pærer, 1 kg. røde stikkelsbær, en kurv modne nektariner og en ditto med abrikoser. Sat ned, små skatte til 20 kr. hver.
At gå efter det modne=billige er en arvelig belastning fra opvæksten i The Garden State. Turisterne fra New York City fik lov at købe de pæne eksemplarer på de lokale gartneriudsalg. Vi gik efter det modne. Ikke altid det smukkeste, men med mere smag - og næsten altid det billigste.
Abrikoserne er søde, og så gode, som de bliver her. Nogle spises friske, resten bages med lidt rørsukker og citronsaft til morgenfrugt. Kom der en Sacher tort forbi vil de også være gode til den.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar