Heldigvis for min ikke tilsvarende formindskede lyst til at spise godt lavede Ann en super musligesuppe til madklub i onsdags. Ellers har menuen stået på de lynhurtige ting: kogt majs, stegt squash, ost med tyndt finsk rugknækbrød. Øhh... rodfrugtschips. Røræg.
... som bliver nu helt delikat med en håndfuld Foranderlig skælhat i:
1. Svampene børstes rene, stokkene kasseres og de store hatte halveres. De steges let i smør på panden. Når svampene har smidt væsken og den er fordampet kommes æggene i - 1,5 pr. person - sammen med salt og peber. Æg og svampe røres hele tiden indtil æggene er færdige.
Foranderlig skælhat skal man kende godt, før den indsamles til spisning - den kan forveksles med en af få rigtig giftige svampe, vi har i landet. Den er en af de bedste svampe til røræg. Sammen med kantareller, tragtkantareller og parykblækhatte. Og trøfler, jo...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar