Sider

lørdag den 4. oktober 2008

Røræg med Foranderlig skælhat

Startede på nyt job i onsdags, føler mig, lidt overraskende, allerede hjemme. Mere senere. Nu er det bare en hurtig post, madlavnings-lysten har været minimal de sidste dage, og det har kastet tilsvarende lidt blogindhold af sig.

Heldigvis for min ikke tilsvarende formindskede lyst til at spise godt lavede Ann en super musligesuppe til madklub i onsdags. Ellers har menuen stået på de lynhurtige ting: kogt majs, stegt squash, ost med tyndt finsk rugknækbrød. Øhh... rodfrugtschips. Røræg.

... som bliver nu helt delikat med en håndfuld Foranderlig skælhat i:

1. Svampene børstes rene, stokkene kasseres og de store hatte halveres. De steges let i smør på panden. Når svampene har smidt væsken og den er fordampet kommes æggene i - 1,5 pr. person - sammen med salt og peber. Æg og svampe røres hele tiden indtil æggene er færdige.
Jeg kan bedst lide at røræg er bløde og cremede. Så de skal passes - røres i hele tiden og tages af panden lige når de er klare. Røræg bliver lynhurtig tørre, hvis de får lov at sidde på den varme pande bare et halvt minut efter de er færdige.

Foranderlig skælhat skal man kende godt, før den indsamles til spisning - den kan forveksles med en af få rigtig giftige svampe, vi har i landet. Den er en af de bedste svampe til røræg. Sammen med kantareller, tragtkantareller og parykblækhatte. Og trøfler, jo...

Ingen kommentarer: