Jeg er i gang med cassoulet opskriften, men den er lang, og i mellemtiden får jeg lavet andre lækkerier. Som tomaterne her. Marzano cherry tomater, hed de, og jeg købte en kasse, da jeg var i inco i andet ærinde. To bradepander er det blevet til, og bagningen har gjort dem rigtig søde og koncentrerede i smagen.
2,5 kg. små, gode tomater
2 store håndfulde frisk basilikum, hakket groft
ca. 1,5 dl. olivenolie.
Salt, friskkværnet peber og et par teske sukker
Tomaterne halveres og bredes ud i med den skårne side opad i et lag i bradepander. Basilikum, salt, peber og sukker drysses på tomaterne, og olien dryppes på. Der skal være nok olie til at dække bunden af bradepanden. Tomaterne skal have 3-4 timer ved 100°, og der røres evt. i dem en gang i mellem. I aften fik de ledsagelse af en saftig grillet poussin og en Rosso di Montalcino fra Poggio Antico, en dejlig, dejlig vin. Fra 2004, egentlig for unge til at drikke, men...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar