Sider

tirsdag den 10. maj 2011

Forårs fast food

Der er gang i lidt for meget pt, synes jeg, så maden de sidste par uger har mest været noget hurtigt. Som sædvanligt er lysten til noget lækkert ikke bliver mindre af den grund, så bortset fra nogle dage med ostemadder er der faktisk kommet nogle ret gode middage ud af det. 

Ikke nyheder, bare rart. Lidt billeder til forårsinspiration...
Årets første hvide asparges, tykke, fynske og økologiske, købt hos Din Baghaves stade på Viktor Borges Plads. Lavet helt enkelt med lidt fløde og ramsløgblomster, med smilende vagtelæg på. Æggene var de sidste rester efter fødselsdagen, de bliver smilende ved at koge dem lige knap 3 minutter i saltet, kogende vand.

Perlehønebryst, ovngrillet på sædvanlige måde, med morkler. Med små kogte porrer og bagt rabarber - havens første - med sennepsfrø.

Minestrone, igen, igen, så der igen er orden i grønsagsskuffen. I hvid udgave, altså uden tomat. Og med en masse grønt udefra på til sidst - estragon, ramsløg, fennikelskud og brændenælder. Bønnerne er kogt dagen før, så det tog kun en halv time at lave resten. 

Med et glas Rosso di Montalcino, Brunelloens 'lillebror' til. Ofte - også her i Poggio Anticos udgave fra 2006 - drikker jeg hellere den end storebroren. Det er noget med friskheden, og så synes jeg ofte rosso'erne er mere harmoniske.

Gratineret ramsløg, tilbehør til grillet lammekotelet. Gratinering er genialt, grønsagerne får et andet udtryk og fornemmelsen af tyngde - noget jeg tit kan savne, når  grønsagerne fylder mest i et måltid.

Hurtig aspargessuppe - lavet på enderne fra grønne asparges - med masser af friskplukket purløg. Med bagt, revet Parmesan til. (Revet Parmesan fordeles i cirkler på bagepapir og bages 5 - 7 minutter, indtil de begynder at blive gyldne.) De små ostecirkler knaser dejligt og pifter suppens 'grønhed' op - en variation over en topping.

Salat med ovngrillet gedeost, chevre chaud Lysten til den slags sydlandske smage og retter stiger i takt med temperaturen. Gedeosten er fra Netto, økologisk.

Dette forårs hurtige husdessert: frosne hindbær, rørsukker og en sjat fløde eller et par skefulde græsk yoghurt stavblendes ensartet. Spises med det samme. Godt med en sjat Framboise i.

5 kommentarer:

pernille sagde ...

Vandmelon- feta-salat som Nigella laver den, eller den klassiske tomat-feta-salat. Isen kan også laves med banan eller dadler hvis man ikke har lyst til posesukker. Jeg vil lige benytte lejligheden til at sige tak for din kagecreme opskrift. Jeg bruger den jævnligt til stor og udelt begejstring.

kimmm sagde ...

Hej Pernille

Ja, nogle dejlige salater, her kommer de på bordet lidt senere på sæsonen...

Dejligt du kan bruge kagecreme opskriften... det er faktisk en af de mest populære sider herinde... hehe...

mange hilsener
Kim

Unknown sagde ...

Kære Jonas,

Jeg beklager, at jeg skriver det her som en kommentar: Jeg har forsøgt at kontakte dig, men har ikke kunnet finde kontaktoplysninger her på bloggen. Du er blevet nomineret til FDB's konkurrence, Danmarks bedste madblogger. Den kan du læse mere om her: www.viskalspise.dk/madblogger

Jeg ville gerne kontakte dig for at høre, om du vil være med i konkurrencen. Du kan læse det brev, jeg gerne ville have sendt dig her: http://www.fdb.dk/Medieliste/Download/Dokumenter/nominering.pdf

Du må endelig slette kommentaren, hvis du har lyst.

Mvh
Henrik Harder, FDB

kimmm sagde ...

@ Henrik, tak for beskeden og brevet, dejligt, at nogen har nomineret mig! Og oops, jeg må sætte mailen på bloggen...

foodfanatic sagde ...

Kære Kim
Hvem der dog bare boede i din have :) Sikke lækre sager, du får fremtryllet, men sæsonens grønt. Smukt.
Kh Nadia