Sider

tirsdag den 1. februar 2011

Pomeransmayo på friskkogt torskerogn

Mens vi venter på babyen... er det pomeranstid. Jeg har glædet mig over pomerans før, både hist, her, hid og did. De er super-anvendelige i mad, med den forførende Kleopatra-agtige duft sammen med en god syre, som er lidt mildere end citron. De skal bare råbruges i den korte sæson, de er væk sidst i februar.
For eksempel i mayonnaise til fisk i stedet for citron. Mayo'en laves som sædvanligt, denne er lavet med halv rapskimolie og halv majsolie, som er mere neutral i smagen. Så pomeransen kan fylde.
 
Til en portion med 1 æggeblomme og 125 g. olie er brugt saften af 1/2 pomerans. Saften tilsættes i et par omgange, når mayo'en begynder at blive tung at røre i.   
Pomeransduften passer ekstra godt til torskerogn, den løfter med sin blide syre i en retning og med duften i en anden. Det, Skye Glyngell - nu indehaver af en Michelinstjerne for sin planteskolerestaurant på Petersham Nurseries, stort tillykke! - kalder det øverste krydderi område.
Skrællerne skulle ikke bruges. De juliennes og kommes i et glas på køl med sukker til kommende braiseret kød- og bageprojekter. Sæson, sæson...

7 kommentarer:

flag stænger sagde ...

Must admit that i personal cant not see this great work done here, where all the best info can be seen.

Miss A sagde ...

Hejsa.

Sikke en super flot og inspirerende madblog, du har her. Jeg har tilladt mig at melde mig som fast læser. Måske du kunne have lyst at kigge forbi min madblog engang ved lejlighed.

Mvh Anita
http://livogmad.blogspot.com/

Murerarbejde sagde ...

Have your own meal , done after this great industry of cocking. You will be really plassed by it.

Straightoutofcopenhagen sagde ...

Hej

Lækker opskrift.Men hvor får du fat i pomerans? Har set mig om efter det i de større supermarkeder og indvandrergrønthandlere, men kan ikke finde det. Fik det for et par år siden gennem Egefeld, men de er lukket nu. Bor i hovedstadsområdet, så ville sætte pris på et godt tip.

Bbh Christian

kimmm sagde ...

Hej Miss A, tak for de rosende ord, fin blog, du selv har - god fornøjelse med den!

Hej Christian, ja, det er lidt svingende, hvor man kan få fat i dem. Disse kommer lidt pudsigt fra mine lokale øko staldørsfolk, Stengården i Birkerød. Inco... har jeg også fået dem i her for nylig... Sparkøbmanden i Farum havde dem sidste år... jeg håber du finder nogle :-)

Straightoutofcopenhagen sagde ...

super, tak skal du have. Jeg spejder videre... :-)

Anonym sagde ...

Der er pomerans i Føtex for tiden :)