Fast food med nogle raffinerede smag, som passer ekstremt godt til vin. Har næsten altid kyllingelever - og andelever, som er også fantastisk lavet på denne måde - i fryseren. Og salvie i haven. Til 2 personer:
300 g. kyllingelever
35 g. smør
2 blade frisk salvie, finthakket
1/2 tsk. tomatpasta
1/2 dl. Noilly Prat, Marsala eller hvidvin
salt og friskkværnet peber
Leverne skal laves så de stadig er rosa indeni, ellers bliver de stive, tørre og kedelige. Nok medvirkende til, at mange ikke synes de kan lide lever. Er de frosne, tøs leverne kun næsten op før de steges - så bliver punktet, hvor de er perfekt stegt, nemmere at ramme.
1. Leverne brunes i det afbrusede smør over mellemhøj varme i 3-4 minutter. De må gerne få en lille brun skorpe og stadig være meget bløde indeni.
2. Kom salvie, salt og peber i og steg et øjeblik. Kom tomatpure og vin på og lad vinen koge af et par minutter. Skru helt ned for varmen og lad leverne stege indtil de er rosa indeni. Serveres med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar