Sider

søndag den 17. januar 2010

Stegt blomkål

For enkel til at skrive om, for godt til at lade være. I øjeblikket min foretrukken måde at spise blomkål på. Stegning får blomkålens nøddesmag frem, tendensen til pruttelugt, som den også kan have, får ikke et ben til jorden.

Blomkålen skæres i tykke skiver, på ca. halvanden cm. Skiverne steges på mellemvarme i en velsmagende olie, f.eks. rapskimolie. Hvor blød, blomkålen skal være, er en smagssag, jeg kan bedst lide den lige akkurat blød hele vejen igennem - ca. 5 minutter på hver side.

Lige før de er færdige drysses skiverne med salt og friskkværnet peber. Revet parmesan kan også steges med de sidste par minutter. I aftes spiste jeg dem varme, forleden fik de vinagrette på, mens de var varme, og blev spist en time senere ved stuetemperatur.

4 kommentarer:

Christine sagde ...

Ja, det er bestemt en meget lækker måde at spise blomkål på. Siden vi blev gjort opmærksom på den metode i "Cooks Illustrated" - ganske vist tilberedt i ovnen - har vi brugt den gentagne gange. Og til folk, som ikke er de store kålspisere, er det en rigtig god måde at servere blomkål på. Så det har vi gjort mange gane til vore spisende gæster her på Tohøjgaard.
Og tak for alle dine inspirerende poster :-)

kimmm sagde ...

Ja, det får det bedste i blomkålen frem. Og skjuler det værste...
Tak for ordene, jeg er glad for, at det jeg skriver kan inspirere.
hilsen Kim

Deborah sagde ...

Det har jeg faktisk ikke prøvet før, men det er da på tide. Jeg kan nu rigtig godt lide kål i alle former.

Unknown sagde ...

jeg prøver i aften som erstatning for brød. resten af familien skal have burger....