Sider

lørdag den 21. juli 2007

Hellefisk bagt med salmoriglio

Trods vejret har vi haft nogle skønne sommeraftener her på det sidste. Lette og improviserede, med glade voksne, og børn, der leger igennem og kommer alt for sent i seng. Forleden fik vi hellefisk bagt med salmoriglio, nye rødbeder og nyopgravede kartofler. Kartoflerne er Sieglinder, lagt i foråret, og de smager bare godt. Salmoriglio til 4:

800 g. hellefiskfilet
4 spsk. pinjekerner
4 spsk. brødkrummer

Til salmoriglio:
2 fed hvidløg, hakket
1/3 dl. finthakket persille
1/3 dl. finthakket mynte
2 spsk. kapers i salt, udblødt i vand i 10 min. og hakkede
Saft og fintrevet skræl af 1 citron
1 spsk. frisk oregano
ca. 1/2 dl. ekstra jomfrue olivenolie
Salt og friskkværnet sort peber

1.
Forvarm ovnen til 220°. Rens fisken og skær den i mundrette stykker.

2. Lav salmoriglio: mas hvidløget i en morter eller pres det. Rør hvidløg, persille, mynte, kapers, citronsaft og -skræl, oregano og olivenolien sammen til en tyk sauce. Smag til med salt og peber.

4. Fordel fisken i et lag i et ovnfast fad. Pensel med salmoriglio. Drys med brødkrummer og pinjekerner og bag i ca. 8 minutter indtil fisken lige er bagt igennem.

Serveres varm, lun eller ved stuetemperatur. Lav en større portion end du skal bruge, resterne smager næsten endnu bedre dagen efter. Den kan også fint laves med andre fisk, og med halv blæksprutter, skaldyr eller andet hav-agtig.

Min gæst kom med vinen. Hendes store vinviden til trods, havde valget ikke været let ved den lokale Spar. Heldigt for os - eller måske var det alligevel viden - endte hun med
en 2005 Saumur fra Clos Riel i Loire, på tilbud for 2 for 135. En svært hyggelig sommer aften.

Ingen kommentarer: