Sider

torsdag den 21. april 2011

Fødselsdagsmenu

Så er der en lille poste-pause i madlavningen til fødselsdagen i morgen. I sol, med åbne døre og vinduer og knee deep i lækre råvarer og retter. 55 år bliver jeg og det skal fejres med mine blod- og tilrandet familie og vennerne. Med en gåtur gennem anemoneskoven til at få appetit af og så en sent eftermiddagsmiddag, en barndomstradition, jeg gentager hver gang, jeg kan se mit snit til det.
At lave menuen har været en herlig udfordring, med lidt benspænd i. Vi skal åbne nogle af de vine, der har ligget tålmodigt i nogle år og ventet på den rigtige lejlighed - dem skal maden passe smukt til. Det mest skal kunne laves færdigt i dag, så det bare kan overlades til andre i morgen. Det er jo påske, så der skal lidt lam med. Der er et par vegetarer, et par kørende og et par ammende kvinder. 
Lammet bliver i form af en salat af lammetunger på spinat. Er meget spændt, jeg har aldrig spist lammetunge før og har vil gerne prøve i et stykke tid. Til de røde Bourgogner, de passer så godt til elegant indmad. Derudover får vi en creme brulée smagt til med kvan, noget jeg har eksperimenteret med i et par år. Tror jeg har ramt den rigtige styrke denne gang.
Menuen er: 

Velkomstdrik og wannabe noma 'mark': ramsløg/kørvel emulsion med spæd forårsgrønt drysset med hassel/malt jord

Nordisk ceviche: rå torsk og kammusinger vendt i rapskimolie, æbleeddike, peberrod og purløg

Stegte vagtler med hindbær
Lammetunger, bløde skalotter og letmarineret havrerod på en bund af spinat
Lavtemperaturstegt tyksteg med en dry rub Karl Johan skorpe
Bordelaise-agtig sauce med Karl Johan
Bagte kartofler, jordskokker og majroer vendt i kørvel
Smørdampede ramsløg

Oste
Mini creme brulée på kvan

Chokolademuffin med blød passionsfrugtkerne
Passionsparfait

Der mangler en smule endnu.

9 kommentarer:

Kasper sagde ...

Spændende menu! Kant og genkendelighed i skøn forening.

Hvilke vine serveres der til?

Kasper sagde ...

Spændende menu! Kant og genkendelighed i skøn forening.

Hvilke vine serveres der til?

Randi Lauridsen sagde ...

Hej Kim
Det lyder virkelig som et lækker måltid du er ved at stable på benene der.

Må du få en rigtig god dag, og så et stort tillykke med dagen herfra.

Randi

Piskeriset sagde ...

Det lyder meget lækkert! Tillykke med dagen - må du blive fejret behørigt :-)

kimmm sagde ...

@Kasper, ja, jeg glæder mig, dejligt at mine intentioner med menuen kan ses :-)
Vinene: St. Clair, Sauv blanc - ikke en gemmer, bare super til æbleeddike og peberrod. Og så smager vi på lidt forskellige: et par Clos de Vougeot 1997, fra F. Lamarche og Dubois, især den sidste glæder jeg mig til, hans mindre vine var virkelig godt håndværk med pinot næse, når den er forførende. Volnay Santenots 2000 fra Nicholas Rossignol. Til vagtler og tunger.
Et par Bordeaux, evt. Martinenga Barbaresco 1997 til Karl Johan kødet. Bonnezeaux 1998, Ch. des Fesles til creme brulée, Mas Amiel Maury 2005 til choko muffin. Evt. et par andre, hvis vi er til det.

kimmm sagde ...

Hej Randi
Mange tak for dine gode ønsker, jeg glæder mig såå meget, maden og vinene er blot en skøn baggrund for alt det, jeg har med mine mennesker.
mange hilsenr
Kim

kimmm sagde ...

Tak Piske :-))

Palle sagde ...

Uha, det kan man vidst også bruge som en skøn påskemenu. Lækker opskrift. Tak for tippet :)

Påskehilsen

Palle
Københavnske restauranter
www.københavnskerestauranter.dk/

designer pens box sagde ...

want to eat!