Sider

lørdag den 21. august 2010

Rødgrødmedfløde og hindbærsuppe

Jeg ved ikke om det er konsistensen, eller det, at ordene var en måde at få udlændinge til at krølle tungen til glæde for den almindelige morskab, men rødgrød med fløde er aldrig rigtig blevet hot hos mig. Ideen med sommerbær og noget fløde-agtigt er ellers genial, så ind i mellem prøver jeg at komme til at elske den på ny.

I går hos Bastionen+Løven, hvor jordmorsøsteren, som er på besøg fra New York, og jeg spiste dessert. Grøden var ordentligt hjemmelavet med en god smag, serveret med vanilleis og med et dejligt glas rød Banyuls til. Klistergraden var som bare sædvanligt lidt for høj. Oh well...

Jeg har ikke totalt opgivet troen på, at der kan laves passende-jævnet rødgrød, men når jeg selv har bærene
går jeg kylling-vejen og helt dropper at jævne, så får vi frugtsuppe i stedet. Som altid er lækker. Forleden af hindbær, de bedste bær, jeg ved. Per person bruges der:
200 g hindbær
1 spsk. rørsukker
1 tsk. vand
evt. en skvat citronsaft
2-3 spsk. kold fløde til servering

1. Sukkeret varmes op med en skefuld vand, så det smelter. Bærene kommes i og varmes forsigtigt med. De må ikke koge - så forsvinder den friske smag - men skal lige samles med sukkeret. Smages til, der skal evt. mere sukker i eller lidt citron, hvis bærene ikke selv har sødme eller syre nok.

Suppen er rigtig god varm med kold fløde på. Den er også god afkølet. Hindbær er bare gode. Man kan godt passere suppen gennem en si, men jeg synes det passer godt med kernerne i denne helt enkel version.

6 kommentarer:

foodfanatic sagde ...

Rød grød med fløde er ellers en af de få sætninger på dansk, som min kæreste kan sige :) jeg deler dit forhold til retten iøvrigt. Bær og fløde burde jo være fantastisk, men...

kimmm sagde ...

Hehe, det kan min søster også... og hun taler ikke dansk
Ja, retten har helt sikkert potentiale, burde vi ikke gør noget ved det? :-)

foodfanatic sagde ...

Det lyder som en idé - måske er det i virkeligheden fløden, der skal være tyk og fyldig, mens bærerne serveres friske på en eller anden måde - måske tilsat vanilje.

kimmm sagde ...

Ja, det lyder umiddelbart mere rigtigt...
Kommer du til symposiet i weekenden?

foodfanatic sagde ...

Det gør jeg :) Jeg glæder mig til at møde dig.

kimmm sagde ...

I lige måde :-)