Med inspiration fra Gordon Ramseys Just Desserts - samme navn som min søsters konditorbiks i Ithaca, New York, prale, prale:-) - brugte vi halvt dobbelt fløde og halvt sødmælk, i stedet for piskefløde, som jeg plejer. Til 1,2 liter bruges:
1 l. piskefløde eller 1/2 l. dobbeltfløde og 1/2 l. sødmælk
100 g. melis
12 store, friske æggeblommer
2-3 vaniljebønner
1. Flæk vaniljebønnerne og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv. Kom korn og bønner i en gryde med fløde og evt. mælk og varm væsken langsomt op til kogepunktet.
200 g. jordbær, dryssede med rørsukker og blendede.
Vi kogte denne jordbærgrød 12 minutter for at fortætte smagen, også en ide fra Ramsey. Det gav akkurat den kogte smag, som gør, at jeg aldrig har været vild med jordbæris. Næste gang bruger jeg dem rå.
5. Så fryses parfaiten. Bedst i en ismaskine, så bliver den cremet og ikke iset. Da vi mangler sådan en, hælder vi cremen op i plastbøtter og pisker iskrystallerne ud af den, mens den fryser. Hver halve time, med en gaffel, evt. oftere til sidst. Parfaiten er færdig i løbet af 3 - 4 timer.
Isen smager virkelig godt, men konsistensen er ikke helt god uden ismaskine - trods pligtskyldig piskning. Dobbeltfløden efterlader også et tyndt fedtlag på indersiden af munden, samtidig med at mælken gør cremen lidt iset. Den var fin som tilbehør til en kage - og til rabarber, hvis syre tog fedtlaget - men var ikke helt vellykket i en vaffel. Jeg tror, jeg bliver ved at bruge piskefløde, indtil huset har en ismaskine.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar