En lang pause har det været! Jeg ved ikke, om det rækker til en Kurt-Thorsensk sangudbryd om at være tilbage, men jeg har på det sidste savnet bloggen, med dens velkendte mulighed for at udtrykke de madtanker og -erfaringer, jeg ophober i det daglige.
Jeg er på vej til arbejde i min lille kantine, som er befolket af glade og modige spisere, burde være ude af døren om 2 minutter. Så jeg lægger blødt ud - med genbrug af denne december-oplagte æblefornøjelse...
Mulled cider hedder det i New Jersey, hvor cider er en slags friskpresset æblemost, som er helt ufiltreret og defor ret ugennemsigtig. Der kan godt være en smule alkohol i - under 1% - fra spontæn gæring.
Jeg er på vej til arbejde i min lille kantine, som er befolket af glade og modige spisere, burde være ude af døren om 2 minutter. Så jeg lægger blødt ud - med genbrug af denne december-oplagte æblefornøjelse...
Mulled cider hedder det i New Jersey, hvor cider er en slags friskpresset æblemost, som er helt ufiltreret og defor ret ugennemsigtig. Der kan godt være en smule alkohol i - under 1% - fra spontæn gæring.
Når den er mulled
er den varmet op med 'jule'krydderier, og er en lækker måde at få
varmen på, når kulden bider. Krydringen er en smagssag, til 4 personer -
også børn - brugte jeg i dag:
1 l. ufiltreret æblemost
1 cm. hel ingefær, skrællet
1 kanelstang
2 stjerneanis
4 hele allehånde
1 nellike
Det
hele bringes op til kogepunktet og trækker 15 - 30 minutter. Mosten
varmes op igen lige før den serveres og drikkes rigtig varmt.
Appelsinskal er også god i.
2 kommentarer:
Hej Kim
Velkommen tilbage, savnet har også eksisteret på denne side af bloggen :-)
Og hvilket timet indlæg, jeg har just fået presset 22 liter æblesaft af egne æbler, og ved nu hvad jeg skal bruge lidt af det til :-)
Great post, Kim. Ich hoffe, Sie halten schreibe, weil ich hungrig bin
Send en kommentar