Sider

tirsdag den 13. marts 2012

Chokolade DM for kokkeelever

På weekendens chokoladefestival blev der holdt DM i chokolade til desserter for kokke og kokkelever. Det, der skulle bare have været en smut ind på området og kigge i kokke-elevernes del, blev til et par timers ophold. Jeg blev fanget af intensiteten i de 5 par elevers arbejde, og af være vidne til processen fra tom tallerken til færdig dessert.
 Deltagerne skulle indlevere en desserttallerken og en kage til 8, begge baseret på chokolade. Desserterne blev skabt foran publikummet, som blev større og større som tiden gik. Bunde til kagerne måtte tages med hjemmefra.    
  
Kager indleveres i to eksemplarer - en til dommerne og en, der sættes på et bord til skue. Desserttallerken skulle der være 4 af.
Tiden overholdes nøjagtigt, og deltagere, der ikke når det må vælge mellem at aflevere retten ufærdig eller modtage straffepoint. Et af parrene fik straffepoint for at bruge 2 ekstra minutter.  
Et par minutter før aflevering er der fuldt koncentration på de sidste detaljer.
Den ene kage afleveres til dommerne. Deltagerne vælger selv, om det skal være af tjenere eller om de selv vil sætte et par ord på.
 Inden den smages vejes kagen. Der gives point for at ramme vægten præcist - jeg mener det var 1200 g. Denne var indenfor.  
Kagen skæres over en gang...
...og så kan dommerne smage. Desserterne afleveres ved 10 minutters mellemrum, så de hårdtarbejdende dommere er i gang i et par solide timer.
En stolt far får lov til også at få et stykke af sønnens kage. Undertegnet var så heldig at være lige ved siden af.  
 
Udover smag, udseende, faglig håndtering mm. får deltagerne point for at efterlade køkkenet rent.
Mens dommerne tæller sammen...
...tager deltagerne det sidste med.
Og publikum får lov at smage på skue-retterne, køen var mega.
Alle får blomster, et sæt knive og en stor hånd for deltagelse. Jeg siger også tak for en spændende eftermiddag.
Vinderne blev Jena Louise Andersen og David Fynbo Sigurösson fra Kold College i Odense. Tillykke!

søndag den 11. marts 2012

400%





400% mere end fair trade prisen får bønderne, som leverer bønnerne til Mikkel Friis Holm chokoladen. Sejt. Chokoladefestivalen er over os, og jeg blev fanget af mere end bare smagsprøverne af en mængde lækkerier, da jeg gik rundt i dag.


Friis Holms nyproducerede choko bock...





En anden af mine danske chokoladehelte, Bo Bojesens glæde over sin bog, Sans for chokolade's dugfriske placering som 'World's Best' chokoladebog i kogebøgernes Oscar.



En 300+ år gammel opskrift på lekkerli fra en nylanceret Brødremenighed - dem med honningkagerne. Som nu laves af stenformalet økomel, med lidt rug, uden tilsætningssstoffer og med rigtig chokolade i stedet for kakao. Forventninger kan skrues op!



Og så 5 par dygtige og ekstremt koncentrede kokkeelever...



...som dystede om DM i chokolade desserter...



...foran et stort publikum, hvor de blev bedømt på både en kage og en dessert-tallerken.



Festivalen holdes i TAP 1 på Carlsberg-området i Valby og er også åben søndag - så glæderne kan stadig nås.

- udgivet fra min iPhone med BlogPress